Aroma Therapie

Aroma Therapie is een vorm van natuurgeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aroma Therapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Deze geuren, ook wel etherische oliën genoemd zijn 50 tot 70 keer krachtiger dan kruiden en vormen een natuurlijke manier om voor je lichaam te zorgen.

Aroma Therapie kan op 2 verschillende manieren worden toegepast, zowel uitwendig als ook inwendig. De meest bekende manier is de uitwendige manier, denk hierbij aan massages met etherische olie of een diffuser die de olie in de ruimte verdampt. Deze manieren van toediening zijn zeer laagdrempelig en voor iedereen, van jong tot oud, toepasbaar. Echter kunnen de meeste oliën ook ingenomen worden, mits ze 100% natuurlijk zijn, waardoor de werking vaak nog effectiever zal zijn. Denk hierbij aan het toevoegen van enkele druppels etherische olie aan ons eten, of simpelweg een glas water. Ook is het mogelijk om de druppels in capsule vorm in te nemen. De grote meerwaarde van etherische oliën is dat ze de celwand binnen kunnen dringen, iets wat antibiotica bijvoorbeeld niet kan.

De oliën die ik in mijn praktijk gebruik zijn van doTERRA, en voorzien van het CPTG keurmerk. Dit houd in dat de oliën voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en gegarandeerd 100% vrij van pesticiden zijn.  

Scroll naar top