Hoe het is ontstaan…

Het begon allemaal toen mijn trouwe maatje Hummer ernstig ziek werd. Hummer is mijn Duitse Dog (zwart).

Op een dag plaste Hummer meer bloed dan urine en zijn we in een medische molen terecht gekomen. Van plaatselijke dierenarts door verwezen naar de universiteitskliniek in Utrecht.

Met als uitkomst dat hummer een ernstig vergrootte prostaat had die helemaal ontstoken was. 

Hummer werd dezelfde week nog gecastreerd in de hoop dat de prostaat zou gaan slinken en er werd een fikse antibiotica kuur i.c.m. ontstekingsremmers gestart. Wat was mijn dappere vriend toch beroerd en inmiddels verzwakt. Helaas traden ook alle denkbare complicaties op die je na een castratie kunt krijgen wat Hummer nog weer meer deed verzwakken.Als ik hem dan niet meer kan redden dan wil ik hem zoveel mogelijk kwaliteit van leven bieden in dit laatste stadium was mijn gedachte.

Toen de dierenarts me vertelde dat ze eigenlijk weinig meer konden betekenen en dat het aan Hummer zijn gestel was of hij dit nog te boven zou kunnen komen ging er bij mij een knop om. Ik heb toen i.o.m. de dierenarts besloten om te stoppen met alle reguliere medicijnen en om Hummer te gaan ondersteunen op natuurlijke basis.
Vanaf de dag dat we gestopt zijn met de reguliere medicatie zag ik Hummer ziende ogen opknappen. Mijn ooit zo energieke maar inmiddels bijna apathische Hummer begon weer voorzichtig te kwispelen. Zijn ondeugd kwam ook weer terug en nu bijna 4 jaar later rent en ravot hij nog steeds als een jonge hond samen met mijn andere honden. En mijn oude grote vriendelijke reus doet het echt niet onder voor zijn vriendjes.

Bewijs…

Dit was voor mij het bewijs: Het kan niet alleen anders, maar het moet ook echt anders. We zijn onze basis, Moeder Natuur, veel te ver uit het oog verloren. We moeten het tij keren nu het nog kan en ons weer bewust gaan worden van wat Moeder Natuur ons allemaal te bieden heeft.

De natuurgeneeskunde bestaat al 5000 jaar, terwijl de reguliere geneeskunde zoals we die vandaag de dag kennen pas 150 jaar oud is. 

Nog een rede voor mij om weer terug te gaan naar de basis en dus de natuurlijke oplossing, een oplossing die zich ruimschoots bewezen heeft.

Dit was voor mij het bewijs: Het kan niet alleen anders, maar het moet ook echt anders.

Scroll naar top