Schüssler Celzouten

Celzouten zijn minerale verbindingen zoals die van nature in ons lichaam voorkomen. Het is in principe de bouwstof voor onze cellen.

De celzouten zou je kunnen zien als sleutels die nodig zijn om bijv. een proces te beginnen. Ze zijn een onmisbare schakel in de ontwikkeling, instandhouding en uitdrukkingsmogelijkheden van het menselijk lichaam.

De celzouten volgens dr. Schüssler bevatten deze verkleinde minerale zouten zoals die van nature in en om de lichaamscellen voorkomen. De celzouten zijn genoemd naar Dr. Schüssler die met deze specifieke minerale zouten in een lichaam-identieke vorm de Celzouttherapie ontwikkelde.

Bij ieder denkbaar proces in het menselijk lichaam zijn minerale zouten betrokken. Alle levende wezens zijn dan ook afhankelijk van een continue evenwichtige opname, inzet en uitscheiding van mineralen. Als er door omstandigheden minder opname of meer inzet en uitscheiding van minerale zouten is, kan daardoor een disbalans van beschikbare werk en bouwstoffen voor de lichaamsweefsels ontstaan.

Een balansverstoring kunnen we aan allerlei signalen herkennen zoals bijv. voortduren moe zijn; iets niet zo lang meer vol kunnen houden; moeilijker kunnen ontspannen; vaker gestrest; slechter gaan slapen; sneller van slag zijn; of bijvoorbeeld het steeds weer terugkeren van dezelfde klachten en ongemakken zijn vaak de eerste tekenen dat door een balansverstoring opladen en herstellen niet meer goed of volledig lukt.

Scroll naar top